Okulumuzuzn Yeni E-Twinning Projesi ''Kendim Yapabilirim''

Okulumuz 3/A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Gülseren DOĞAN rehberliğinde yeni bir eTwinning projesine dahil oldular.

05.05.2022 123

Okulumuz 3/A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Gülseren DOĞAN rehberliğinde yeni bir eTwinning projesine dahil oldular.

3/A sınıfı öğrencileri katıldıkları e Twinning projesi ''Kendim Yapabilirim'' projesi ile; günlük hayatta karşılaştığı zorluklara karşı gelebilmesini, kendi kendine yetinebilmesini sağlamak. Kendi ihtiyaçlarını kendilerinin yapmasını sağlamak. Çevresine karşı  saygılı davranarak üzerlerine düşen görevleri yapmalarını sağlamak. Proje boyunca yaptığı etkinliklerle kendilerine özgüven kazanmalarını sağlanacaktır. Türkiye'nin 10 farklı şehri, Kardeş Ülke Azerbaycan ortaklı projemiz kendine yetebilen başarmanın mutluluğunu tadan,kendine yeten bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı hazırlıklarımız başladı. Okulumuz Sınıf Öğretmenlerinden Gülseren DOĞAN' ın ortak olduğu " Kendim Yapabiliyorum  " e-Twinning projesi  2 farklı ülkeden 16 ortakla yürütülecek olan proje hayatımızın her alanında kendine güveni olan başarmanın tadını alan,özel olduğunu fark eden öğrenciler yetiştirmemizi sağlayacak bir projedir. Projemiz her ay farklı alanlarda kullanımına yönelik yapılacak etkinliklerle farkındalık oluşturulmasını, doğada yalnız olmadığımızı bilincinin kazandırılması ile " kendim yapabiliyorum" "bu öğrendiklerimiz günlük hayatımızda ne kadar yer kaplayacak ''sorularına cevap bulmayı amaçlamaktadır.

PROJEMİZDE KULLANDIĞIMIZ WEB 2.0 ARAÇLARI

1-Proje haritamızı Padlet ile oluşturduk.

2-İletişim Bilgileri ve anketleri google form ile yaptık.

3-Proje etkinliklerimizi padlete yükledik.

4-Poster ve logoları Canva ile tasarladık. Öğrenci logo tasarımını wordart ile yaptık.

5-Proje blogunu blogger ile yaptık.

6- zihin haritasını canva ile yaptık.

7-hikaye kitabını Storyjumper ile oluşturduk.

8- proje başlamadan önce ortaklara  answergarden ile düşüncelerini aldık.

9-Çevrimiçi toplantılarda Zoom ve whatsapp kullandık.

10-Öğrenci değerlendirmelerini chatterpıx ile yaptık.

12-Fotoğraf kolajlarını photogird ve kullandığınız kolaj uygulamalarını yazınız.

13-Video oluşturmaları CapCut ve kullandığınız diğer araçlar varsa yazınız.

14-Videoları youtube yükledik.

15-Öğretmen değerlendirmelerini canva ile yaptık.

05-05-2022

meb_iys_dosyalar/64/01/723866/dosyalar/2022_05/05114201_E-Twinning-Kendim-Yapabiliyorum-Projesi-Geri-Donusum-Mlazemelerinden-Kus-Yemligi-Yapimi.mp4

meb_iys_dosyalar/64/01/723866/dosyalar/2022_05/05115546_E-Twinning-Kendim-Yapabiliyorum-Projesi-Kirigami-Calismasi.mov

meb_iys_dosyalar/64/01/723866/dosyalar/2022_05/05135836_E-Twinning-Kendim-Ypabiliyorum-Projesi-Geri-Donusumden-Sanata.mp4