e-Twinning Projesi

Hayatım Matematik e-Twinning Projesi

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı hazırlıklarımız başladı. Okulumuz Sınıf Öğretmenlerinden Hanife ÜNLÜTÜRK AKÇAKIN' ın ortak olduğu "Hayatım Matematik" e-Twinning projesi Türkiye Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek çalışmalara başladı. 4 farklı ülkeden 13 ortakla yürütülecek olan proje matematiğin hayatımızın her alanında olduğunu fark etmemizi sağlayacak bir projedir. Projemiz her ay matematiğin farklı alanlarda kullanımına yönelik yapılacak etkinliklerle matematiğin hayatımızdaki önemi hakkında farkındalık oluşturulmasını, matematiğin hayatımıza doğrudan etki ettiği bilincinin kazandırılması ile "matematik zordur" "bu öğrendiklerimiz günlük hayatımızda ne işimize yarayacak" gibi önyargıların yıkılmasını amaçlamaktadır.

30.09.2020 324

Hayatım Matematik e-Twinning Projesi

Projemiz "EVDE MATEMATİK" ,"ALIŞVERİŞTE MATEMATİK" ,"RESİMDE MATEMATİK" ,TARİHTE MATEMATİK", "TEKNOLOJİDE MATEMATİK", " DOĞADA MATEMATİK" temalarından oluşmaktadır.

Projemiz okulumuzda projeye katılmaya gönüllü olan 3. sınıf öğrencilerimizle yürütülecektir.

Projemizin hedefleri

1.Matematiğin hayatımızdaki yeri ve öneminin kavranması

2.Evde matematiğin nasıl kullanıldığının kavranması

3.Alışverişte matematik okuryazarı olmanın faydalarının kavranması

4.Resimde matematiğin nasıl kullanıldığının kavranması

5.Tarihte matematik alanında yapılan icatların kronolojik olarak sıralanması

6.Resimde matematiğin nasıl kullanıldığının kavranması

7. Doğada matematik ile ilgili farkındalığın artması

8.Güvenli internet kullanımı ile ilgili bilinç düzeylerinin arttırılması

9.Teknolojik araç gereçlerde matematiğin nasıl kullanıldığının kavranması

30-09-202030-09-202030-09-2020

Hayatım Matematik Ön Test Çalışması

Okulumuzda yürütülmekte olan Hayatım Matematik e-Twinning projesi kapsamında gönüllü öğrencilerimiz ile öğretmenimiz Hanife ÜNLÜTÜRK AKÇAKIN tarafından hazırlanan ön test çalışması yapıldı.

1.Matematiğin hayatımızdaki yeri ve öneminin kavranması

2.Evde matematiğin nasıl kullanıldığının kavranması

3.Alışverişte matematik okuryazarı olmanın faydalarının kavranması

4.Resimde matematiğin nasıl kullanıldığının kavranması

5.Tarihte matematik alanında yapılan icatların kronolojik olarak sıralanması

6.Teknolojik araç gereçlerde matematik kullanıma örnekler verilmesi

7.Doğada matematik ile ilgili farkındalığın artması

8.Güvenli internet kullanımı ile ilgili bilinç düzeylerinin arttırılması

Bu hedeflerine ulaşmak için yürütülen projemiz okulumuz 3-A sınıf öğretmeni Hanife ÜNLÜTÜRK AKÇAKIN ve öğrencilerimizin katılımıyla yapılan ve projeye dahil olan öğrencilerimizin ön test çalışmasına katılmaları ile başladı.

Proje sonunda yapılacak olan son test çalışması ile hedeflerimize ulaşma durumumuz analiz edilecektir.

30-09-202030-09-202030-09-2020